Nov
20
2009

Andy Warhol poster

De kunstwerken van Andy Warhol zijn voor de meeste onder ons niet te betalen, gelukkig hebben we Photoshop en kunnen we zelf de serigraphs die hij maakte een beetje namaken ๐Ÿ˜‰ In deze tutorial zal ik jullie laten zien hoe je een serigraph van een foto maakt. Hieronder het resultaat van mijn geknutsel, een Andy Warhol poster:

OK, aan de slag!

Open de foto die je wilt gebruiken in Photoshop, het beste kun je een foto nemen waar een hoofd goed opstaat die een rustige achtergrond heef.ย  Je kunt de achtergrond ook weghalen met je favoriete manier van uitsnijden en daarna de achtergrond vullen met een kleurtje zoals ik gedaan heb. Als je niet weet hoe je dat moet doen kun je deze tutorial eerst even lezen.

Dupliceer de foto laag en ga in de kopielaagย  naar menu AFBEELDING-AANPASSINGEN-KANAALMIXER en schuif totdat je een mooie balans gevonden hebt in je foto. Dat is per foto verschillend dus gewoon even uitproberen ๐Ÿ˜‰

Hierna ga je naar menu FILTER-SCHETS-STEMPEL:

Ga hierna naar menu AFBEELDING-AANPASSINGEN-SCHADUWEN/HOOGLICHTEN:

Maak een nieuwe laag aan boven de laag van het stempel effect en noem deze veranderingen hierin ga je de gebieden die je zwart of wit wilt hebben nog aanpassen want zoals je ziet heeft het stempel effect het gezicht niet helemaal duidelijk gemaakt.ย  Neem dan je potlood of een hard rond penseel vanย  en druk op D zodat je kleuren op standaard zwart wit staan. Teken waar nodig nog wat bij in de laag in zwart of wit. Ik heb hiervoor de laag van de tekening op een dekking van 55% gezet en de fotolaag aangezet zodat ik het gezicht kan zien en op die manier de lijntjes die nodig zijn kan aanbrengen:

Als je klaar bent met je aanpassingen voeg je de laag van de aanpassingen en de laag van je stempel filter effect samen en noem je die zwart. Maak dan een nieuwe laag aan onder die van je zwarte laag en vul die met een lekker fel kleurtje. Zet de zwarte laag op vermenigvuldigen. Ik heb hier kleur # f01dda gebruikt:

Nog leuker is het om verschillende kleuren te gebruiken voor het gezicht, de kleding en de achtergrond. Hiervoor voeg je meerdere lagen met kleuren in je document en voeg je laagmaskers toe. Met een zwart penseel bestrijk je het masker dan waardoor je dit effect krijgt:

Kortom weer een heleboel mooi varianten mogelijk ๐Ÿ˜‰ Je kunt ook de kleur van je stempel effect anders dan zwart maken dan krijg je weer een heel andere uitstraling. Leef je uit en maak dan een lekker groot document aan waar je vier verschillende mooi bij elkaar passende koppen in zet. Maak onderaan een balk en zet daar nog wat tekst naar keuze in , dat maakt je poster weer helemaal af!

Aanverwante berichten

Jumbojet

24 Reacties +REACTIE GEVEN

  • Wauw, leuk gedaan, en bedacht

    • thnx ๐Ÿ™‚

  • Hallo Jumbojet,
    Ik vraag me af hoe je die verschillende kleuren krijgt? Ik heb meerdere lagen toegevoegd, maar toch blijft er maar 1 kleur zichtbaar.
    Groetjes, Nathalie

    • Hallo Nathalie,
      Om de kleuren in de onderliggende lagen te kunnen zien moet je gebruik maken van laagmaskers. In deze les http://www.jumbojetje.nl/tutorials/?p=13501 staat beschreven hoe laagmaskers werken. Ik hoop dat het je zo wel lukt.
      Groetjes,
      JJ

  • […] op de link om de tutorial Andy Warhol poster te […]

  • hallo jumbojet.
    ja het is gelukt hartelijk dank ;)))))
    groetjes stefan.

    • Super! Zo zie je maar weer de aanhouder wint! ๐Ÿ˜€
      Groetjes,
      JJ

  • hallo jumbpjet.
    me kleur vd stempel veranderd niet weet niet wat ik fout doe heb gedaan zoals jij het uit legt,het bliijft zwart.
    groetjes stefan

    • Hoi Stefan,
      Voordat je de hooglichten/schaduwen toepast kun je de kleur aanpassen.
      Je kiest na FILTER-SCHETS-STEMPEL dus voor AFBEELDING-AANPASSINGEN-KLEURTOON/VERZADIGING
      Ik hoop dat het je zo wel lukt.
      Groetjes,
      JJ

  • hallo jumbotjet.
    hartelijk dank voor je snelle reactie.
    groetjes stefan

  • hallo jumbojet.
    ik heb misschien een stome vraag maart hoe zet ik de kleur van de stempel anders..
    groetjes stefan

    • Hoi Stefan,

      Dat kun je heel eenvoudig doen in menu AFBEELDING-AANPASSINGEN-KLEURTOON/VERZADIGING. Dit kun je het beste doen voordat je SCHADUWEN/HOOGLICHTEN aanpast.

      Groetjes,
      JJ

  • […] This post was mentioned on Twitter by Jumbojet. Jumbojet said: Photoshop tutorial Andy Warhol poster – http://tinyurl.com/3ygjr9h […]

  • Hallo!

    Ik moet nog steeds die CKV-opdracht afmaken…
    Is dit ook mogelijk met picasa? En zo niet,
    welk photoshop programma moet ik dan downloaden? Kan dat gratis?

    Groetjes!

    • Gimp is een gratis te downloaden programma waarmee je foto’s kunt bewerken op een manier die een beetje in de buurt komt wat Photoshop kan. Je kunt Photoshop alleen maar gratis downloaden in een trail versie.

      Groetjes,
      JJ

  • Ok, mooi zo. Maar weet jij misschien hoe ik verder moet?
    Heb net wel gevogeld met Picasa, daar kan ik beter mee omgaan maar het resultaat is dan ook veel simpeler. Ken jij het programma Corel Paint Shop?
    Groetjes

    • Ken het wel maar heb het niet dus ik kan je niet echt helpen met vragen over corel draw ๐Ÿ™‚

  • Ik kom niet verder!! Ik kan het kopje ‘STEMPEL’ niet vinden…
    Ik gebruik Corel Paint Shop Pro Photo X2.
    Had net ook al bericht verstuurd maar kwam er achter dat ik dat bij het verkeerde had gezet:P Dus bij deze nog een keer!

    • no prob ๐Ÿ™‚ komt allemaal binnen bij mij

  • dank je

  • als ik de stempel een andere kleur geef en ik kleur de foto gaat de stempel kleur ook weer veranderen hoe hou ik hem dezelfde kleur??

    • Hoi Rowdy,
      Je kunt het beste de lagen waarmee je kleurt ONDER de laag van de stempel maken en dan zorgen dat je in het masker van de opvullagen zorgt dat je de kleur weghaalt onder de stempel laag zodat de kleur niet veranderd. Zoom goed in en haal in het masker de stukjes weg. Omdat het een masker is het heel eenvoudig om te herstellen als je wat te veel of te weinig weghaalt. Het gaat op die manier zeker lukken!
      Succes en tot ziens op de site!
      Groetjes,
      Jumbojet

  • kijk dit is nou mijn smaak he lekkere felle kleuren ik heb er zelf ook effe een leuk wallpaper meegemaakt, keep up the good work jet.

    fijne avond john

    • LOL ๐Ÿ˜€ leuk om te horen John!
      Groetjes,
      Jumbojet

Reageer

Archief

Categorie