Mar
23
2010

Woosh

Iedereen heeft in zijn collectie vakantiefoto’s wel een zonsopgang zitten. Heel leuk om naar te kijken en terug aan te denken maar je kunt er ook een woosh poster mee maken weer eens wat anders nietwaar?  Benodigdheden: een tribal tattoo, een foto van een auto, een zonsopgang, een lettertype (font) genaamd Mouser en Photoshop. Je werkt in deze les o.a. met laagmaskers, laagstijlen en je transformatiegereedschap:

OK, aan de slag!

Open de foto van de auto, ik heb deze middenklasser genomen omdat ik de achtergrond erg mooi vond voor de poster. Dubbelklik op de achtergrondlaag zodat deze ontgrendeld wordt en maak een lege laag aan, sleep deze laag onder de laag van je foto.

Open de foto van je zonsopgang of neem die van mij:

Kopieer de zonsopgang CTRL + A, CTRL +C en plak de foto in het document van de auto, zet de modus van de laag van de zonsopgang boven in je lagenpalet op verschil:

Dupliceer de laag van de zonsopgang en voeg aan de kopielaag een laagmasker toe door onderaan in je lagenpalet op het icoontje te klikken. Strijk in het laagmasker met een zwart zacht penseel totdat je het effect krijgt zoals op het onderste plaatje is te zien:

Googel een tribal tattoo of neem die van mij:

Open de tattoo en dupliceer de achtergrondlaag. Zet de achtergrondlaag uit door op het oogje te klikken. Klik met je toverstafje op de witte achtergrond in de kopielaag en delete deze zodat je alleen het zwarte gedeelte van het plaatje overhoudt.

Kopieer de laag in je document en zet de laagmodus op vermenigvuldigen. Toets CTRL + T om je transformatiegereedschap te activeren. Schaal en roteer de tattoo totdat je het gedeelte op de auto hebt wat je mooi vindt:

Haal met je gummetje dat je in de opties balk instelt op een klein hard penseel voorzichtig de delen weg die je niet wilt zien:

Dupliceer de laag van de auto en sleep deze helemaal naar boven in je lagenpalet. Ga dan naar menu AFBEELDING-AANPASSINGEN-KLEURTOON/VERZADIGING en schuif met de kleurtoon regelaar totdat de auto er zo uitziet:

Ga in de laag van de tattoo staan en CTRL + klik om de pixels van de laag te selecteren (a) ga dan naar de laag van de gele auto en kies in menu BEWERKEN-KOPIËREN en vervolgens PLAKKEN zodat de selectie in een nieuwe laag komt (b).  Zet de laag van de tattoo uit en de laag van de gele auto uit. Zet de vulling van de  gele kopie tattoo laag op 50% (c)en klik op het laagstijl icoontje onder aan je lagenpalet. Kies voor verloopbedekking en stel deze zoals hieronder in het voorbeeld in zodat je het effect krijgt als op plaatje d. (Ik heb de lagen van de zonsopgang even uitgezet op het voorbeeldplaatje)

Gebruik de volgende kleuren en schuif de stops op de aangegeven plaats: #fc9502 op 3%/31%/66% en 99%, kleur #ffe400 op 15%/47% en 84%.

Zet de dekking van de laag van de nadat je het verloop hebt toegediend op 35%. Vergroot je canvas in menu AFBEELDING-CANVASGROOTTE en klik hierna op de laag van de auto. Keer de selectie om en delete in de zonsopgang laag en zonsopgang kopie laag de selectie:

Dupliceer de laag van de auto en ga in de onderste laag staan toets dan SHIFT+ CTRL + U in zodat de foto ontkleurt. Toets CTRL +T in en maak de zwart wit foto groter totdat hij je canvas bedekt zoals hieronder te zien is. Vervaag de laag via menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN met 3 px:

Selecteer de pixels van de laag van de gekleurde auto en maak een nieuwe laag aan boven de zwart wit laag. Kies in menu SELECTEREN-BEWERKEN voor SELECTIE VERGROTEN en vul de selectie in de nieuwe laag met wit:

Geef de witte laag de volgende laagstijlen en zet daarna de vulling van de laag op 0%:

NB: kleur # 605c5c

Voeg aan de laag van de auto een lijn toe als laagstijl:

Maak een nieuwe laag aan boven de witte laag en vul deze met zwart. Zet de dekking van de laag op 5% en voeg een laagmasker toe aan de laag. Maak met je ovale selectiekader een cirkel in de laag en ga naar menu BEWERKEN-DOEZELAAR stel de doezelaar in op 25 px. Vul daarna het masker met je vulemmertje met zwart:

Selecteer je horzontale typgereedschap en tik de tekst met wit in het lettertype Mouser . Als je niet weet hoe je een font in Windows zet kun je dat hier lezen.

Voeg aan de laag van de tekst de volgende laagstijlen toe:

Hiermee heb je de woosh poster helemaal af gemaakt!

Aanverwante berichten

Jumbojet

2 Reacties +REACTIE GEVEN

Reageer

Archief

Categorie