Jan
23
2011

Valentijns bureaublad

Het is leuk om voor iedere gelegenheid een bureaublad te hebben. Binnenkort is het Valentijnsdag dus de hoogste tijd om een passende achtergrond te maken. Dit bureaublad is erg leuk om te maken dus ga er lekker voor zitten en maak hem even. Ik vond hem bij Adobe tutorialz er komen verschillende gereedschappen aan te pas. Je gebruikt verschillende filters, vormen, het penseel, de natte vinger het transformatiegereedschap, laagstijlen en laagmodi. Niet saai en beslist niet moeilijk!

Dit is mijn eindresultaat:

OK, aan de slag! Open een nieuw document in Photoshop neem als maat de maat van je beeldscherm (bij mij is dat 1600 x 900) 72 px/inch met een witte achtergrond. Neem van de vormen (U) de rechthoek en trek een rechthoek in  een kleur naar keuze. Het maakt niet uit want we gaan deze dadelijk met een laagstijl bedekken.

Klik onder in je lagenpalet op het laagstijl icoontje en kies voor verloopbedekking:

Neem nu van de aangepaste vorm het hartje van de kaartsymbolen (zit standaard in Photoshop) trek de vorm in een kleur naar keuze. Het maakt voor het effect niet uit. Zet de modus boven in de opties balk op vullen met pixels.

Zet de vulling van de laag op 0% en voeg aan de laag een lijn toe als laagstijl in kleur #fb0d29:

Maak een nieuwe laag aan onder de laag van het hartje en voeg de laag van het hartje en de lege nieuwe laag samen. Hierdoor verdwijnt de laagstijl en wordt de laagstijl de inhoud van de samengevoegde laag.

Ga naar menu FILTER-VERVAGEN-BEWEGINGSONSCHERPTE en stel als hieronder in het voorbeeld aangegeven in:

Neem dan je transformatie gereedschap (CTRL+T) en kies voor VERDRAAIEN:

Zet dan de laagmodus op harde mix:

Dupliceer de laag van het hartje en vergroot het hart met je transformatiegereedschap. Schuif het een beetje naar links naast het andere hartje.

Ga naar menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN en vervaag het grote hart met een straal van 15 px. Zet dan de vulling van de laag van het grote hart op 25%.

Dupliceer nu de laag van het kleine hartje en vervaag de nieuwe laag met 15 px Gaussiaans. Zet de vulling van deze laag op 100%.

Neem een groot zacht rond penseel (200 px hardheid 0%, dekking 40%) en zet in een nieuwe laag boven de lagen van de hartjes een afdruk in kleur #E30002 zoals hieronder in het voorbeeld te zien is.

Neem dan wit als voorgrondkleur en zet in een nieuwe laag nog een stip op dezelfde plaats. Zet de dekking van je penseel deze keer op 60%. Zet de laagmodus van de laag van de witte stip op lineair tegenhouden.

Neem van het penselen set assortiment (standaard in Photoshop) de kruis arcering en zet de voorgrondkleur op wit.

Zet wat sterretjes hier en daar in je document en stel de grootte verschillend in. Zet de laagstijl van de laag van de sterretjes op puntlicht zodat je zoiets krijgt als hieronder te zien is.

Gebruik kleur #fc1617 voor de volgende laagstijl:

Dupliceer de laag van de sterretjes en zet de laagstijl bij de kopie uit, zet de vulling van de kopie laag op 49%.

Maak nog een nieuwe laag aan en zet daar kleine sterretjes in met wit:

Neem nu een hard mechanisch penseel van 9 px en zet in een nieuwe laag een paar accenten zoals hieronder te zien is. Neem dan je natte vinger en smeer de accenten uit.

Vervaag de laag van de witte accenten  met 2 px Gaussiaans en zet de dekking op 50%. Selecteer dan alle lagen behalve de achtergrondlaag en groepeer de lagen in een groep die je valentijn noemt. Dupliceer de groep valentijn en voeg de kopiegroep samen. Ga dan terwijl je in de laag valentijn staat naar menu FILTER-RENDERING-ZON en stel als volgt in:

Zet de laagstijl van de valentijn laag op zwak licht:

Dubbelklik op de achtergrondlaag om deze te ontgrendelen en voeg aan de achtergrondlaag een verloopbedekking toe als volgt ingesteld:

Dat maakt je valentijnsdag bureaublad helemaal af!

Aanverwante berichten

Jumbojet

10 Reacties +REACTIE GEVEN

 • Ha Jet, op zich is-ie wel aardig gelukt. Alleen zie ik geen enkel effect verschijnen na RENDERING ZON. Ik snap ook niet goed waarom de ene groep gekopieerd moet worden en dan samengevoegd. Explain please?

  • Hoi Betty,

   Je kunt een filter niet toepassen op een groep vandaar dat je de groep waarop je het filter zon toepast samenvoegd. Nadat je het filter toepast zet je de laag op zwak licht dan pas zie je het effect van het filter goed. Je moet dan wel de groep( die onder de laag zit waarop je het filter hebt toegepast) aan hebben staan anders zie je niets.
   Groetjes,
   JJ

   • Ooooh vandaar ! Bedankt voor je uitleg. Ik wil je nog even complimenteren met de mooie voorbeelden die je altijd uitzoekt voor ons. Ze zijn een plezier om na te maken.

    • graag gedaan!

 • Fantastisch Jetje ! Mijn bureaublad is al helemaal Valentijn … wat moet een mens meer hebben in deze eerder sombere winterdagen !

  • mijnes ook 😀 mooi rood is niet lelijk!

 • Hallo Jumbojet

  Ik durf het haast niet meer te vragen maar heb het al eerder gedaan maar ik zou dolgraag de les eens willen maken van de link die ik mee zal sturen maar ik kan geen woord engels en met een vertaalsite kom ik er helemaal niet uit zou jij misschien ……..? Ik wil je best vergoeden maar die vindt ik zo ontzettend mooi dat ik toch aan je duf te vragen.
  http://abduzeedo.com/playing-displace-filter-photoshop

  Gr Miwe

  • Hoi Miwe,
   Een leuke les, ik ga er wel mee aan de slag. Hij is van een van mijn favoriete tutorialschrijvers 🙂 Je kunt gerust vragen hoor dat is geen enkel probleem.
   Groetjes,
   JJ

 • Dank je,
  ziet er “liefdevol” uit.

Reageer

Archief

Categorie