Aug
25
2009

Ontwerp een uitnodiging voor een huwelijk

In deze tutorial wil ik jullie laten zien hoe je een mooie uitnodiging kunt maken in Photoshop. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van gouden tekst waarvan ik al een tutorial heb gemaakt en daarvan kun je bij het maken van de tekst op de uitnodiging gebruik van maken.

Het eindresultaat ziet er zo uit:

OK, aan de slag!

Open een nieuw document in Photoshop van 700 x 900 px in de standaardinstelling met een witte achtergrond. Vul de achtergrond met kleur 6A0606 (of een kleur die je zelf graag wilt 😉

Op Flickr heb ik een paar mooie champagneglazen gevonden.

Sleep deze glazen (of een plaatje wat je zelf uitgezocht hebt)  in je document. Als je plaatje niet goed past kun je het in het menu BEWERKEN-TRANSFORMATIE-SCHALEN de glazen passend maken voor mijn document.

Het ziet er bij mij zo uit:

Nu ga je in je werkbalk de aangepaste vorm selecteren en klik je boven in je opties balk op het vorm icoontje en op het volgende venster klik je op het kleine driehoekje en voeg je de objecten toe. Van de objecten kies je de postzegel.

Je maakt in een nieuwe laag de vorm (in pixels) even groot als je foto in de zelfde kleur als de achtergrond:

Selecteer de pixels (klik met rechts op  de thumbnail in je lagen palet)Â van je zojuist aangemaakte laag en kies in menu SELECTEREN-SELECTIE OMKEREN. Ga in je foto laag staan en druk de delete knop in:

Schuif de vorm laag onder je laag van je foto:

Voor het maken van de tekst van de datum verwijs ik jullie naar de tutorial Gouden tekst maken, volg de aanwijzingen in deze tutorial en het komt helemaal goed met je tekst. De fonkeltjes voeg je pas toe als je de omlijsting van de foto af hebt.

Na het maken van de gouden tekst van de datum ga je de tekst intikken boven de foto en dupliceer je deze laag. Nu ga je op de kopie tekstlaag van de datum staan klik je met rechts en kies voor laagstijl kopiëren ga naar je kopie tekstlaag boven je foto en kies je voor laagstijl plakken:

Hetzelfde doe je met de originele datum laag en de originele tekstlaag boven de foto:

Omdat het tekst effect op wit niet zo mooi overkomt het ik de tekstlaag die op de witte achtergrond staat nog een keer extra gekopieerd en deze de volgende laagstijl meegegeven:

Met dit effect:

Nu ga je naar de vormlaag die je eerder onder de fotolaag hebt gesleept en deze ga je via menu BEWERKEN-TRANSFORMATIE-SCHALEN met 2% vergroten. Dupliceer deze laag.

Ga nu naar de tekstlaag van de datum boven en kopieer de laagstijl van de kopie datum laag naar de kopie vorm laag en die van de originele datumlaag naar de originele vormlaag. Het moet er nu zo uitzien:

Als laatste gaan we de fonkeltjes nu over het gehele plaatje verdelen. Dat is echt een kwestie van smaak 😉 Kijk hiervoor weer in de tutorial Gouden tekst maken

Dit is zoals het bij mij is geworden en is de uitnodiging helemaal af:

Veel plezier bij het maken van je eigen uitnodiging!

Aanverwante berichten

Jumbojet

2 Reacties +REACTIE GEVEN

  • Deze is ook echt mooi geworden en zdr probleem kunnen maken. Heb wel eerst de goudtekst oefening gemaakt. Super goed uitgelegd 🙂

    Prettige avond nog
    Paula

Reageer

Archief

Categorie