Feb
20
2010

Opfleuren

Een gewone huis, tuin en keuken foto kun je met een beetje moeite heerlijk opfleuren in Photoshop . Als je dan toch aan het prutsen bent maak je natuurlijk  het bijpassende lijstje. Het heeft een uitbundige gele bloem en een paar linten als versiering. Tot slot maak je dan in een moeite door het zomerse gestreepte tekst effect.

OK, aan de slag!

Ik heb deze foto gebruikt van een meisje in een graslandschap:

De jurk laat zich heel eenvoudig van kleur veranderen. Ga naar menu AFBEELDING-AANPASSINGEN-KLEURTOON/VERZADIGING en schuif met het kleurtoon schuifje totdat de jurk lila is geworden:

Selecteer je historie penseel en bestrijk daarmee alles behalve de jurk zodat alleen de jurk van kleur is veranderd en de rest weer wordt zoals het was:

Ga weer naar hetzelfde menu en schuif weer met hetzelfde schuifje totdat de foto wat minder rood is:

Maak nu het gras wat groener door in hetzelfde menu door met het schuifje van verzadiging te schuiven:

Dupliceer de laag en ga in de kopie laag staan in je lagenpalet. Ga nu weer naar menu AFBEELDING-AANPASSINGEN-KLEURTOON/VERZADIGING en schuif weer met het schuifje van de kleur zoals hieronder aangegeven. Hierna voeg je een laagmasker toe aan de laag  van de kopie foto door op het icoontje te klikken. Vul het masker met zwart en ga dan met een wit penseel over de gedeelten van de jurk en de lucht:

Ga in de kopie foto laag staan en voeg een aanpassings/opvullaag toe door op het icoontje onder aan je lagenpalet te klikken. Kies voor volle kleur, ik heb #cd8007 genomen. Zet de laagmodus op kleur en de dekking op 40% bovenaan in je lagenpalet.Vul  het  witte vierkantje achter de laag met  zwart en neem een wit penseel. Ga hiermee over de delen van de huid zodat deze een lekker zongebruind tintje krijgt:

Maak vervolgens opvullagen met volle kleur om de lippen, oogschaduw aan te brengen en het haar wat meer kleur te geven. Vervolgens maak je bovenaan een nieuwe laag aan en  trek je een klein zwart streepje om de wimpers wat meer te accentueren:

Vergroot je canvas zoals hieronder aangegeven in menu AFBEELDING-CANVASGROOTTE.

Selecteer de pixels van de foto laag en keer de selectie om door in menu SELECTEREN-SELECTIE OMKEREN. Vul in alle kleurenvullinglagen de selectie met je vulemmertje met zwart zodat de rand wit wordt:

Dubbelklik op de laag van de foto om deze te ontgrendelen en maak een nieuwe laag aan onder de laag van de foto door CTRL in te toetsen terwijl je op het nieuwe laag icoontje klikt onder aan in je lagenpalet. Noem de laag ondergrond, vul de laag met wit en geef de laag een laagstijl door op het laagstijl icoontje te klikken Kies voor kleurbedekking met kleur #e829f9:

Maak een nieuwe laag boven ondergrond en noem deze laag buitenkader. Trek met je rechthoekige selectiekader een selectie zoals hieronder te zien is en keer de selectie om in menu SELECTEREN. Vul de selectie met een kleur naar keuze, zet de vulling van de laag op nul zodat je niets meer ziet. Laat de selectie aanstaan:

Keer de selectie nog een keer om en maak  een nieuwe laag aan boven buitenkader en noem deze binnenkader. Vul de selectie in binnenkader met een kleur naar keuze.  Selecteer de pixels van de foto laag en delete de selectie in binnenkader:

Voeg aan de binnenkader laag de volgende laagstijlen toe:

NB: kleur #d863ef

NB: kleur #d003f7

Het ziet er bij mij nu zo uit:

Aan de buitenkader laag voeg je deze laagstijlen toe:

Stel het verloop in door in de verloopbewerker en kies voor transparante strepen. Selecteer kleur # f7d805 voor de linkse kleur stop en # 4cfc07 voor de rechtse stop:

Met dit resultaat:

Voor de bloem boven in de hoek van het lijstje heb ik deze foto gebruikt. Snij de bloem uit, weet je niet hoe dat moet dan kun je dat in deze tutorial zien.

Als je de bloem uit de achtergrond hebt uitgesneden toets je CTRL +A, CTRL C en ga je naar het document van je foto met lijstje en toets je CTRL +V  Toets CTRL +T om je vrije transformatie te selecteren. Sleep de bloem naar de rechter bovenhoek en maak de bloem op maat met je vrije transformatie gereedschap door aan de handels te trekken. Ga dan naar menu AFBEELDING-AANPASSINGEN-KLEURTOON/VERZADIGING en schuif totdat de bloem geel is geworden:

Geef de laag van de bloem de volgende laagstijlen:

NB: kleur #fbac03

Met dit resultaat:

Voor de linten heb ik een van deze Swirl shapes genomen. Als je niet weet hoe je vormen in Photoshop moet zetten, lees dan deze tutorial.

Selecteer je aangepaste vorm en kies een van de swirl shapes.  Stel in de optie balk in dat je een vormlaag wilt maken. Maak een nieuwe laag aan en trek daarin de vorm. De kleur die je gebruikt maakt niet uit want je bedekt de vorm dadelijk met laagstijlen.  Maak de vorm kleiner of groter  en roteer ze met je vrije transformatie gereedschap. Doe hetzelfde met nog twee andere vormen. Sleep de vormen op hun plek en zorg dat de lagen onder de laag van de bloem komen in je lagenpalet zodat de bloem de linten bedekt:

Geef de linten  de volgende laagstijlen:

NB: verloop linker stop # 8b069f, rechter stop # e79ef5

NB: kleur # aa08b8

Geef het lint wat over de foto hangt iets meer slagschaduw dan de andere twee:

Hiermee hebben we dit effect gemaakt op de linten:

Nu het tekst effect nog 😉 Hiervoor heb ik dit lettertype gebruikt Harington font  Als je niet weet hoe je een lettertype (font) moet installeren kun je dat in deze tutorial lezen.

Selecteer je typ gereedschap en tik je tekst met zwart:

Dupliceer de tekstlaag en zorg dat je in de bovenste tekstlaag staat:

Voeg aan deze laag de volgende laagstijlen toe:

1. kleur # c207de positie 0%

2. kleur # ffffff  positie 12%

3. kleur # c207de positie 23%

4. kleur # ffffff  positie 36%

5. kleur # d19ee4 positie 66%

6. kleur # f5ed0b positie 93%

NB: kleur #fc4d00

Ga in de onderste tekstlaag staan en zet de tekst om naar pixels (klik met rechts terwijl je in je lagenpalet op de laag staat en kies voor tekst omzetten naar pixels) In menu FILTER-VERVAGEN vervaag je de laag nu door te kiezen voor GAUSSIAANS VERVAGEN Dien dit filter twee keer toe met 5 px en zet dekking van de laag op 85%:

NB: ik heb ter verduidelijking even de bovenste tekstlaag uitgezet anders zie je het effect niet.

Selecteer je verplaatsen gereedschap en druk een keer of 6 op het pijltje naar onderen en een keer of 5 op pijltje naar rechts zodat de vervaagde laag tevoorschijn piept. Dit maakt het weer helemaal af!

Aanverwante berichten

Jumbojet

5 Reacties +REACTIE GEVEN

Reageer

Archief

Categorie