Jan
25
2012

Ik heb je lief

Het duurt niet lang meer dan is het weer zover Valentijnsdag! De hoogste tijd om wat moois te knutselen voor je liefje. In deze les werk je met het transformatiegereedschap, de pen, het gummetje, het penseel, laagstijlen, filters, laagmaskers en aanpassingslagen. Een goede oefening voor veel verschillende onderdelen in Photoshop. Hieronder zie je wat je gaat maken een liefdesverklaring met bloemetjes en hartjes:

Voordat je begint met de les heb je de volgende spulletjes nodig:

Bloemen brush
ES verloop set
Webtreats seamless clouds patroon
Webtreats natural grunge patroon
Fundgegraphics grunge paper texture nr 2 
Black Jack font

Als je alles hebt gedownload en geïnstalleerd start je Photoshop op en open je een document van 1600 x 900 px van 72 px/inch met een witte achtergrond. Open het oude papier textuur nr 2 en sleep of kopieer het in je document verklein het met je transformatiegereedschap (CTRL + T, schalen) totdat je zoiets hebt zoals hieronder te zien is.

Maak een nieuwe laag aan en zet de voorgrondkleur op #f60e0e. Stel je penseel in op een zacht rond penseel (0% hardheid) en 25 px grootte. Neem je pen en zet drie punten zoals hieronder in het voorbeeld te zien is en kies dan uit het menu van de pen in de gereedschapsbalk voor ankerpunt omzetten. Trek aan de handels van het middelste punt totdat je een mooie ronde boog hebt. Klik met rechts op je werk en kies dan voor pad omlijnen. Vink druk simuleren aan. Verwijder hierna het pad.

Ga naar menu FILTER-VERVAGEN en vervaag je zojuist getekende boog met 5 px GAUSSIAANS. Dupliceer dan de laag en draai de laag horizontaal om met je transformatiegereedschap. Schuif totdat je een hart krijgt. Voeg dan de lagen samen door CTRL + E in te toetsen en gum en lijntjes die doorlopen weg zodat je een mooi gaaf hart hebt.

Schuif het hart naar rechts boven in de hoek, zet de dekking van het hart op 75%. Dupliceer hierna de laag van je hart. Schaal de kopie op 90% grootte en breedte. Schuif en roteer het een beetje en zet de dekking van dit hart op 45%.

Dupliceer nu het verkleinde hart en schaal dit hart tot 90% van de grootte van de kopie. Schuif en roteer het hart en zet de dekking van de laag van dit hart op 45%. Dupliceer dit hart schaal de kopie tot 90% en schuif en roteer het weer een beetje. Zet de dekking van het derde hart op 40%. Dupliceer zo door totdat je in totaal 7 hartjes hebt die steeds wat kleiner worden en waarvan de dekking steeds met 5% afneemt zodat het vierde hartje een dekking heeft van 35%, het vijfde 30%, het zesde 25% en het zevende 20%. Selecteer alle lagen van de hartjes en groepeer de hartjes in een groep die je hartjes noemt. Voeg daarna de groep samen tot één laag.

Dupliceer de laag van de hartjes noem hem hartjes 2 en schuif de kopielaag 7 pixels naar beneden en daarna 7 pixels naar links. Doe dit door op je verplaatsen gereedschap te klikken in je gereedschapsbalk en druk daarna 7 x op het pijltje naar beneden en vervolgens 7 keer op het pijltje naar links. Dupliceer deze laag noem hem hartjes 3 en herhaal de stappen:

Voeg aan de laag van hartjes 3 een kleurbedekking toe als laagstijl:

Voeg dan aan de laag van hartjes 2 ook een kleurbedekking toe en neem daarvoor #fe3232 en laat de instellingen verder hetzelfde staan als bij de laag van hartjes 3.

Maak een nieuwe laag aan en zet daarin met kleur #850c0c en zet een afdruk met een van de bloemen van de build your own flower brushset. Vervaag de laag met 2 px Gaussiaans en zet de dekking van de laag op 75%. Dupliceer de laag twee keer en verklein de twee lagen allebei een beetje. Verdeel de bloemen over je canvas.

Tik dan met je typgereedschap in het lettertype BlackJack in grootte 200pt en kleur #f60e0e je tekst. Ik heb twee lagen gebruikt een boven de hartjes en een onder de hartjes. Zet de dekking van de lagen op 50% en de laagmodus op vermenigvuldigen. Geef de tekstlagen een schuine kant en relïef als laagstijl.

Klik met rechts op de tekstlagen en zet de tekst om naar pixels. Hierna vervaag je de lagen van de tekst met 2 px Gaussiaans.

Voeg nu boven alle lagen een aanpassingslaag toe door op het aanpassingslaag icoontje te klikken onder aan in je lagenpalet en kies voor volle kleur. Neem als kleur #f52807 en zet de laagmodus van de laag op zwak licht.

Voeg nog een aanpassingslaag toe en kies deze keer voor een patroonvulling. Neem voor het patroon de vijfde van het naturel grunge set. Zet de laagmodus op zwak licht.

Voeg nog een patroonvulling laag toe en neem hiervoor het derde patroon uit de set van de clouds patronen van Webtreats. Zet de dekking van de laag op 75% en zet de laagmodus op zwak licht.Neem je rechthoekige selectiekader en trek een rechthoek die een stukje kleiner is als je canvas. Ga naar menu SELECTEREN-BEWERKEN-DOEZELAAR en stel de doezelaar in op 50 px. Vul nu de selectie in het laagmasker van de clouds patroonlaag met zwart.

Voeg dan tot slot nog een aanpassingslaag toe. Kies deze keer voor verloop en neem voor het verloop van de ES verlopen het Autumn 02 verloop. Zet de laagmodus van de laag op zwak licht en zet de dekking op 33%.

Dat maakt het plaatje weer helemaal af!

Aanverwante berichten

Jumbojet

1 Reactie +REACTIE GEVEN

  • Hallo Jet

    Het is weer een mooi plaatje geworden.
    Bedankt.

    Marly

Reageer

Archiief

Categorie