Feb
20
2013

Grunge portret

Grunge, retro, vintage ik ben er gek op en ik probeer iedere keer weer nieuwe dingen uit om mooie gave effecten te maken. Deze keer heb ik een grunge portret gemaakt je werkt in deze les met FILTERS, lagen, laagmodus, penseel, aanpassingslagen, laagmasker en natuurlijk het transformatiegereedschap. Een leuke oefening, hieronder zie je mijn eindresultaat.

grunge

Ik heb de volgende spullen gebruikt bij het maken van de les:

-foto van een vrouw
-oud papier texture ik heb nr 5 van de set genomen.
-Grunge_ila2 brushes
-Lettertype Gigi

Open een nieuw document in Photoshop van 1000 x 1250 px, 72px/inch met een witte achtergrond. Open het oud papier textuur en kopieer of sleep het in je document. Maak het textuur passend met je transformatiegereedschap op je canvas.

grunge 1

Open de foto van de vrouw en sleep of kopieer de foto in je document boven de papier laag. Schaal de foto totdat je zoiets hebt als hieronder te zien is.

grunge 2

Ga naar de filtergalerie en kies ARTISTIEK-WATERVERF. Stel in zoals hieronder te zien is in het voorbeeld:

grunge 3

Zet de laagmodus van de laag van de foto op vermenigvuldigen.

grunge 4

Dupliceer de laag van het papier 2 x zodat je 3 lagen met papier hebt. Voeg dan de laag van de foto samen met de laag van het papier die direct onder de laag van de foto zit. Schuif een laag papier onder de samengevoegde laag en schuif een laag papier boven de samengevoegde laag. Zet de laag papier die boven de samengevoegde laag zit uit. Deze heb je nu nog niet nodig.

grunge 5

Voeg een aanpassingslaag toe boven de laag van de vrouw + papier en onder de papier kopie 2 laag. Kies voor volle kleur #f98945. Zet de laagmodus van de laag op zwak licht. Vul het laagmasker van de laag met zwart en neem dan je penseel zet de voorgrondkleur op wit en bestrijk het gezicht zodat er wat kleur op het gezicht komt.

grunge 6

Voor het haar en de wenkbrauwen volg je dezelfde stappen en neem je als kleur #b8603e.

grunge 7

Voor de lippen maak je een nieuwe laag aan en bestrijk je de lippen met kleur #ef6013. Zet de laagmodus op kleur doordrukken en de dekking op 31%.

grunge 8

Voeg een laagmasker toe aan de laag van de vrouw+papier en neem een van de grunge brushes uit de set. Zet de dekking van het penseel op ongeveer 20% en zet met zwart afdrukken in het laagmasker totdat je zoiets hebt als hieronder te zien is.

grunge 9

Maak een nieuwe laag aan en zet daarin met verschillende grunge brushes uit de set afdrukken in felle kleuren doe dat naar eigen inzicht. Schuif de laag hierna onder de laag van de vrouw + papier.


grunge 10

Maak een nieuwe laag aan en zet daarin met oranje afdrukken zoals hieronder te zien is. Schuif daarna de laag onder de vrouw+papier laag en zet de laagmodus op vermenigvuldigen.

grunge 11

Maak een nieuwe laag aan boven de laag van vrouw+ papier en zet afdrukken met het grunge penseel met felle kleurtjes naar keuze. Zet de laagmodus van de laag op zwak licht.

grunge 12

Schuif de papier kopie 2 laag boven alle andere lagen en zet de laagmodus op vermenigvuldigen.

grunge 13

Maak een nieuwe aanpassingslaag aan boven alle lagen die je tot nu toe hebt. Kies voor zwart wit. Maak een rechthoekige selectie met je rechthoekige selectiekader die kleiner is als je canvas. Doezel de selectie met 50 pixels en keer de selectie om en vul dan de selectie in het laagmasker van de zwart wit aanpassingslaag met zwart. Zet hierna de dekking van de zwart wit aanpassingslaag op 25%.

grunge 14

Zet dan in verschillende lagen de tekst met het lettertype Gigi. Roteer en schuif totdat je zoiets krijgt als hieronder te zien is. Als je tevreden bent met je resultaat selecteer je de tekstlagen en voeg je ze samen.

grunge 15

Voeg een laagmasker toe aan de laag van de samengevoegde tekst en zet daarin met de grunge brushes wat afdrukken. Zet de dekking van de brushes op 10% zodat het effect heel subtiel is.

grunge 16

Dat maakt het plaatje helemaal af!

grunge

Aanverwante berichten

Jumbojet

2 Reacties +REACTIE GEVEN

 • Hallo Jumbojetje.
  heb jij toevallig een ander link voor de grunge brushset,krijg een melding dat de site tijdelijk niet beschikbaar is.

  en complimenten voor je site en uitleg!!!!!

  Groetjes Steef,

  • Hoi,
   Bedankt voor het compliment :-). Het lijkt erop dat de site van de grunge brush niet meer online is. Ik heb de brush dus zelf maar even geupload. Je kunt hem downloaden via mijn site.
   grtz,
   JJ

Reageer

Archief

Categorie