Oct
18
2009

Gloei animatie

In deze tutorial wil ik jullie laten zien hoe je een gloei animatie maakt. Hieronder het eindresultaat van de tutorial:

OK, aan de slag!

Open een nieuw document, ik heb 800 X 1000 genomen met een witte achtergrond. Vul de achtergrond met een radiaal verloop  dat je instelt in een kleur naar keuze. Ik heb onderstaande instelling genomen:

Trek diagonaal met je muis van linksboven naar rechtsonder zodat je zoiets krijgt:

CTRL + KLIK op de laagthumbnail zodat je alle pixels selecteert en maak een nieuwe laag aan. Kies in menu BEWERKEN VOOR OMLIJNEN, omlijn in de  lichtste kleur van je verloop, ik heb #fc836c genomen:

Geef de omlijning de volgende laagstijl door op het laagstijl icoontje onder aan je lagenpalet te klikken. De kleuren die ik gebruikt heb zijn #fc836c en #811702 noem deze laag rand:

Voor de structuur neem je van de standaard Photoshop patronen deze:

Voor de vorm heb ik een van de vormen van deze set  Hot babes shapes  het maakt niet uit welke kleur je gebruikt want we geven de vorm dadelijk een verloopbedekking.  Selecteer je aangepaste vormen en kies boven in de opties balk een van de vormen van de set. Ik heb deze genomen:

Trek de vorm terwijl je de shift toets indrukt  zodat alles mooi in verhouding blijft:

Geef de vormlaag een verloop als laagstijl. Ik heb de kleuren # fd9a87 en # fad2cb gebruikt:

Zet de laag van de vorm om in pixels door met rechts op de laag in je lagen palet te klikken en te kiezen voor omzetten in pixels. Schuif daarna de rand laag  boven de laag van de vorm. Ga in de laag van je vorm staan en toets CTRL +E zodat de lagen van je achtergrond en de vormlaag samengevoegd worden. Geef de rand laag hierna nog een slagschaduw. Ik heb kleur #ff2c02 gebruikt:

Toets terwijl je in de rand laag staat weer CTRL + E in zodat de rand met de achtergrondlaag samengevoegd wordt:

Selecteer je horizontale typ gereedschap en typ nog een snedige tekst 😉 in een mooi lettertype, ik heb hier het lettertype Ravie gebruikt. De kleur maakt niet uit, je gaat er een verloopbedekking als laagstijl op toepassen. Ik heb voor de lichte kleur #fcd4cd en voor de donkere #fc836c gebruikt:

Zet de laag om naar pixels door er met rechts op te klikken en voeg de laag samen met de achtergrond:

Dupliceer de laag 3 keer en ga in de derde kopie laag staan ga naar menu FILTER-RENDERING-ZON:

Voor de tweede kopielaag stel je het als volgt in:

Voor de eerste kopielaag:

Ga naar het video gedeelte van Photoshop:

Als je een groene balk ziet en geen frames kun je op het icoontje klikken om de frame weergeving te krijgen:

Zet in het eerste frame alleen de eerste originele laag aan. Zorg dat de vertraging op 0 sec staat. Dupliceer dit frame door op het icoontje te klikken en zet in het tweede frame de originele laag aan en de 1e kopie laag:

Klik op het icoontje voor het tussenvoegen van frames terwijl je in het laatste frame staat en stel als volgt in:

Je hebt nu 9 frames, ga in de laatste staan dupliceer deze en zet de originele laag aan de 1e kopie laag en de 2e kopie laag. Voeg weer 7 frames tussen en ga weer in de laatste staan dupliceer deze  zet de 3e kopie laag aan en voeg weer 7 frames tussen. Je hebt nu al je kopielagen aanstaan. Dupliceer het laatste frame zet de derde kopie laag uit voeg weer 7 frames tussen. Herhaal dit totdat je weer alleen je originele laag aan hebt staan. Je hebt nu in totaal 49 frames. Zet de herhaling van de animatie op altijd en sla je werk op als gif file:

Aanverwante berichten

Jumbojet

Reageer

Archief

Categorie