Sep
26
2009

Foto slide show

Zin om van je vakantiefoto’s een mooie slide show te maken? Met deze tutorial maak je hem in een paar eenvoudige stappen in Photoshop.

Dit is het eindresultaat van de tutorial:

OK, aan de slag!

Verzamel wat foto’s die je wilt gebruiken voor de slide show, ik heb er vijf genomen, allemaal over Turkije. Het is handig als de foto’s allemaal even groot zijn zodat ze gemakkelijk in een canvas passen.

Open een nieuw document in Photoshop met dezelfde grootte als je foto’s  en geef de achtergrond een leuk kleurtje, Ik heb lichtblauw genomen omdat dat bij mijn foto’s paste. Dit doe ik om het de foto’s tijdens het in en uitfaden wat mooier uit te laten komen.

Sleep dan al je foto’s in dat document:

Maak een nieuwe laag aan en maak met je rechthoekige selectiekader een rechthoek zoals hieronder in het plaatje te zien is:

Vul de selectie in je nieuwe laag met wit met je vulemmertje :

Voeg de volgende laagstijlen toe aan de laag van het kader door op het laagstijl icoontje in je lagenpalet te klikken kun je kiezen voor een laagstijl, kies eerst voor slagschaduw en stel als volgt in:

Daarna voor schuine kant en reliëf:

Zet hierna de dekking van de laag van het kader op 50%:

Het ziet er dan zo uit:

Zet de bovenste vier foto lagen uit door op het oogje te klikken:

Ga naar het video gedeelte van Photoshop:

Als je geen frames te zien krijgt maar een groene balk dan is er een klein icoontje waar je op kunt klikken bij de groene balk en dan krijg je wel frames.

Je ziet je nu een frame met daarin het plaatje van je eerste foto en het kader, druk op het icoontje waar het pijltje bijstaat om het frame te dupliceren:

Zet in je nieuwe frame de foto van laag 1 uit en de foto van laag 2 aan:

Ga zo door tot je voor iedere foto een frame hebt:

Dupliceer nu het eerste frame en schuif dat helemaal naar rechts, selecteer daarna het eerste frame opnieuw en klik op het icoontje frames tussenvoegen:

Stel het in zoals aangegeven in  het plaatje hieronder:

Tussen frame 1 en 2 zijn nu 5 frames geplaatst die voor een fade effect zorgen tussen die twee frames:

In frame 7 staat nu de foto die eerst in frame 2 stond. Ga nu naar frame 7 en voeg weer vijf frames tussen. Herhaal dit totdat je alle foto’s hebt gehad bij mij zijn het 31 frames geworden.

Zet de vertraging in het eerste frame en het laatste frame op 1 seconde. Voor frame 7, 13, 19 en 25 ( de originele fotolagen) zet je de vertraging op 2 seconden. De andere frames zet je op 0,1 seconde. De herhaling zet je op altijd:

Speel je animatie af en als je tevreden bent over het resultaat sla je je werk op als gif file:

Veel plezier bij het maken van je eigen slide shows!

Aanverwante berichten

Jumbojet

5 Reacties +REACTIE GEVEN

 • Nee helaas, als ik de animatie op de website zet gebeurt er niets. Andere animaties worden wel afgespeeld en te zwaar is de afbeelding ook niet. 710 x 210 px 72 dpi.

  • Heb je het gif file op volledige grootte geupload? Als je dat niet doet wordt deze niet afgespeeld. Grtz, JJ

 • Wat een gave les is dit!!
  Heb nog geen idee hoe het moet, maar het effect is fantastisch en de les lijkt me duidelijk.
  Nou nog uitproberen of je dat met Photoshop Elements 7 ook kunt.

 • Beste mevrouw,
  Ik heb al eerder gebruik gemaakt van de tips op uw site. Geweldig dat u alles zo goed en stap voor stap uitlegt, dat scheelt een hoop gepuzzel en je leert er een hoop van.
  Mijn nieuwste projectje is een slideshow, deze heb ik gemaakt volgens de handleiding en ziet er leuk uit zolang ik niet opsla. Dan gaat het mis, het is dan geen slideshow meer, maar een stilstaande foto. Ik vraag me af wat er mis gaat. U adviseert op te slaan voor web en apparaten, dat heb ik geprobeerd en ik heb geprobeerd op te slaan als gif. Helaas allebei zonder het gewenste resultaat. Kunt u mij tips geven? Alvast hartelijk bedankt.

  • Hoi Ati,

   Als je een gif bestand opslaat kun je het daarna in je webbrowser afspelen. Photoshop zelf speelt geen gif files af. Verder is het ook belangrijk dat je het gif file niet te groot maakt omdat je machine het dan niet kan verwerken. Het beste kun je de foto’s een flink stuk verkleinen zodat het document niet te groot wordt.
   Dus bijvoorbeeld 700 x 525 px, 72 px/inch. Ik hoop dat je hiermee verder kunt.
   Grtz,
   JJ

Reageer

Archief

Categorie