Sep
27
2011

Country style Wild West bureaublad

Speciaal voor de country liefhebbers een Wild West bureaublad. Als je eens flink met laagmaskers wilt stoeien en niet vies bent van een robbertje puzzelen met stukjes foto’s dan is dit een spekkie voor je bekkie. Verder verscherp je een foto, schilder je het gezicht en werk je met aanpassingslagen en maak je de Wild West tekst op het bord ook nog eens. Kortom ga er maar eens goed voor zitten. Hieronder zie je wat je gaat maken. Yeehaw! Download eerst de volgende benodigdheden:

Cowgirl
-Paard 
-Landschap met cactus
-Hoefijzer
-Plank
-Spijker 
-Cowboys font 
-Oud papier texture nr. 7

Als je alles hebt gedownload open je een nieuw document in Photoshop van 1600 x 900 px/ 72 px inch met een witte achtergrond of neem de afmetingen van je eigen beeldscherm. Open de foto van de cowgirl en dupliceer of sleep de laag in je document. Toets CTRL + T om je transformatiegereedschap te activeren, klik met rechts op je werk en kies voor schalen.  Vergroot de foto totdat hij het canvas in de hoogte bedekt. Houdt de shift toets ingedrukt zodat alles mooi in verhouding blijft. Draai de afbeelding horizontaal om en schuif hem in naar rechts. Voeg een laagmasker toe aan de laag en haal daarin met een zwart penseeltje de achtergrond weg. Stel je penseeltje heel zwak (5 – 10%) dekking bij de randjes waar de haren zitten zodat de haren die uitsteken zoveel mogelijk zichtbaar blijven.

De foto is een beetje vaag vooral in het gezicht. Dit gaan we als volgt verbeteren. Dupliceer de laag van de foto en ga in de bovenste laag staan. Zet de laagmodus op bedekken en ga dan naar menu FILTER-OVERIG-HOOGDOORLAAT en stel als hieronder aangegeven in.

Zet na het toepassen van het filter de laagmodus op fel licht. Bewerk delen die te licht geworden zijn in de laag met een zacht penseeltje met kleur #808080. Hieronder zie je het gezicht voordat de huid bestreken is met grijs in de laag van het filter en nadien. Kijk ook bij de kleding (vooral langs de randjes van de broek) en andere plaatsen waar teveel wit te zien is en bestrijk dit met grijs.

Selecteer eventuele kleine oneffenheden in het gezicht en verwijder deze met VULLEN met behoud van inhoud via menu BEWERKEN:

Om het gezicht wat gaver te maken  klik je op het voorgrondkleur vierkantje zodat de kleurenkiezer tevoorschijn komt. Klik op een stukje van de huid met je pipet en ga dan in een nieuwe laag  met de kleur die dan verschijnt over dat stukje huid met een zacht rond penseeltje van 15 px grootte. Bestrijk zo alle delen van de huid van het gezicht. Klik bij ieder stukje wat je gaat bestrijken eerst op de huid en laat Photoshop de kleur bepalen. Als je het gezicht bewerkt hebt ga je naar menu VERVAGEN en vervaag je de laag met 15 px GAUSSIAANS. Zet dan de dekking van de laag op 50%.

Ga in het laagmasker staan van het meisje en selecteer de pixels van het masker door CTRL + rechtermuisklik te toetsen. Maak een nieuwe laag aan onder de onderste laag van het meisje en vul de selectie in de nieuwe laag met zwart. Neem je transformatie gereedschap en kies voor vervormen en vervorm de schaduwlaag totdat je zoiets hebt als in het voorbeeld te zien is. Ga dan naar menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN en vervaag de laag met 5 px GAUSSIAANS. Zet de dekking van de laag op 14%. Bestrijk dan in een nieuwe laag onder de laag van de schaduw onder de arm rechts het gebied met een zwak afgesteld penseel. Eventueel kun je de dekking verlagen als het te donker is. Vervaag ook deze laag met 5 px Gaussiaans. Selecteer alle lagen van het meisje en de schaduwlagen en groepeer de lagen in een groep die je cowgirl noemt.

Open de foto van het paard en sleep of kopieer de foto in je document. Zorg dat de foto onder de groep van de cowgirl komt. Schaal de foto totdat je zoiets hebt zoals hieronder te zien is. Voeg een laagmasker toe aan de laag en haal daarin grof al wat weg wat je niet wilt zien.  Dupliceer de laag en schuif de laag  onder de originele laag en schuif hem dan zover als kan naar rechts zodat de witte ruimte aan de rechterkant kleiner wordt. Dupliceer de laag laag nog een keer en schuif de laag onder de vorige kopie. Schuif dan deze laag ook naar rechts totdat het hele canvas aan de rechterkant bedekt is met hout. Vervaag de onderste laag met 1 px Gaussiaans. Selecteer terwijl je in de middelste laag van de drie staat met je rechthoekige selectiekader het gedeelte waar het randje van de twee onderste lagen elkaar overlappen en vervaag de selectie met 3 px Gaussiaans. Op Hierdoor zie je de overgang tussen de lagen niet meer.

Werk nu in het laagmasker van de bovenste laag het paard verder uit de achtergrond. Stel bij de haren het penseel weer heel zwak af (5% dekking) en gebruik een klein penseeltje om zoveel mogelijk van de achtergrond weg te halen en de haren zoveel mogelijk intact te houden. Selecteer een stukje van de manen van het paard op het voorhoofd en schuif dat naar de zijkant. Voeg een laagmasker toe aan de laag en vul het masker met zwart. Bestrijk dan met een heel dun zacht penseeltje in het laagmasker ( 1 a 2 px, 0% hardheid, dekking 5-10 %)de manen aan de zijkant zodat ze wat meer zichtbaar worden.

Neem nog een ander stukje haar handel op dezelfde manier aan de rechter bovenkant van het hoofd van het paard. Breng met een zacht zwart penseel wat schaduwaccenten aan aan de rechterkant waar het paard tegen de schuur staat en onder het hoofd van het paard. Doe dat in twee aparte lagen. Zet de dekking van de lagen tussen de 9 en de 15%. Vervaag de laag met 10 px Gaussiaans. Groepeer de lagen en noem de groep paard hout rechts.

Open de foto van het landschap met de cactus en sleep of kopieer de foto in je document onder de groep van het paard. Selecteer een stukje van de schaduw en ga naar menu BEWERKEN-VULLEN-INHOUD BEHOUDEN. Selecteer zo steeds wat meer van de schaduw totdat de grote schaduw weg is en je deze vervangen hebt met bosjes. Als je een oudere versie hebt als CS5 zul je het met de kloonstempel moeten opknappen. Dat gaat ook prima maar duurt wat langer. Dupliceer de laag en vervaag de bovenste laag met 2 px Gaussiaans. Zet de dekking van deze laag op 50%.

Sleep of kopieer de foto van het paard nog een keer in je document. Draai de foto horizontaal om en haal het gedeelte van het paard weg.  Dupliceer de laag twee keer en schuif met de lagen totdat je een mooi passend geheel hebt. Ik heb hieronder in het voorbeeld de verschillende lagen geselecteerd zodat je kunt zien hoe de puzzel in elkaar zit. Het rechthoekige stukje linksonder heb ik gekopieerd van het stukje rechts ernaast. In totaal heb ik het geheel gemaakt in vier lagen. Groepeer de vier lagen van de houten muur en voeg daarna de groep samen. Dupliceer de samengevoegde groep van de vier lagen en vervaag de kopie met 2 px Gaussiaans.

Voeg aan de onderste laag van de houten muur als laagstijl schuine kant en relief toe:

Voeg aan de bovenste laag van de houten muur een laagmasker toe en bestrijk daarin het midden en het rechtse gedeelte met een zacht zwak afgesteld penseeltje zodat je een heel klein beetje de onderlaag te zien krijgt.

Groepeer de lagen van de houten muur en de cactus foto en noem de groep achtergrond.

Open de foto van het hoefijzer en sleep of kopieer de laag in je document. Schaal het hoefijzer zodat het mooi past op de houten muur en haal het uit de achtergrond. Zet in een nieuwe laag onder de laag van het hoefijzer bij de spijker met een zacht rond penseel een zwarte stip. Vervaag de stip met 1px Gaussiaans en zet de dekking van de laag op 65%. Zet je penseel iets kleiner als je net had staan en zet dan in een nieuwe laag boven de eerste stip de kleinere stip. Maak een schaduw van het hoefijzer door de pixels te selecteren en in een nieuwe laag onder de laag van het hoefijzer de selectie met zwart te vullen. Vervaag met 5 px Gaussiaans en verschuif de schaduw laag een stukje naar rechts en een stukje naar onderen. Zet de dekking van de laag op 25%. Maak nog een nieuwe laag aan en zet daarin aan de bovenkant van het hoefijzer nog een zwart accent. Vervaag het met 5 px Gaussiaans en zet de dekking op 50%.

Voeg aan de laag van het hoefijzer een schuine kant en reliëf als laagstijl toe:


Voeg boven de laag van het hoefijzer een aanpassingslaag toe door op het icoontje te klikken onderaan in je lagenpalet. Kies voor kleurtoon/verzadiging en stel in zoals in het voorbeeld te zien is. Klik met rechts op de aanpassingslaag in je lagenpalet en kies voor uitknipmasker maken zodat de laag alleen het hoefijzer beïnvloed. Zet de laagmodus van de laag op zwak licht en de dekking op 29%. Groepeer alle lagen van het hoefijzer en noem de groep hoefijzer.

Voeg nu boven alle groepen een aanpassingslaag toe en kies voor volle kleur #2e200f. Zet de laagmodus op zwak licht en stel de dekking in op 40%. Vul het laagmasker van de laag met zwart zodat de kleur verdwijnt. Schilder dan met een wit penseel in het masker over de muur en het paard maar niet over het meisje en de foto van het cactuslandschap.

Maak een nieuwe laag aan en zet daarin over het witte stuk onderaan in de balk op de rechtermuur met kleur #7d644d  met je penseel een accent. Vervaag met 5 px Gaussiaans.

Open de foto van de plank en sleep of kopieer de plank in je document. Haal de witte achtergrond weg en ga naar menu AFBEELDING-AANPASSINGEN-KLEUR AFSTEMMEN. Kies als bron document de naam die je aan je document hebt gegeven en neem de laag van de houten muur links om de kleur van de laag van de plank op af te stemmen. Roteer en schaal de plank en schuif hem op de balk.

Ga nu terug naar het document van de plank en haal in het document van de plank de witte achtergrond weg. Tik dan met het Cowboys font Wild West en gebruik hiervoor kleur #691e07. Zet de laagmodus van de tekstlaag op vermenigvuldigen. Klik op het verdraaide tekst maken icoontje en stel in zoals hieronder te zien is.

Voeg aan de laag van de tekst de volgende laagstijlen toe:

Toets nu CTRL + SHIFT + ALT + E zodat de zichtbare lagen in een nieuwe laag verenigd worden. Sleep of kopieer de laag naar het document van je Wild West bureaublad en schaal en roteer de laag zodat hij mooi past op de aangepaste plank die je aan de muur hebt gehangen. Zet de laagmodus van de plank met de tekst op lichtsterkte. Maak een uitknipmasker van de laag.

Voeg een laagmasker toe aan de laag van het bord met de tekst en zet dan met het uiteinde droog penseel (zit in de standaard Photoshop set) wat afdrukken in het laagmasker met zwart zodat het bord een wat minder gave indruk wekt. Maak schaduw accenten bij het bord op dezelfde manier als je bij het hoefijzer gedaan hebt.

Open de foto van de spijker en gebruik je veelhoeklasso om de spijker grof uit te snijden. Kopieer de selectie naar je document en schaal de spijker op maat. Haal dan in een laagmasker de omgeving en het onderste deel van de spijker weg. Maak een gaatje op dezelfde manier als je bij het hoefijzer hebt gedaan.

Voeg aan de laag van de spijker een slagschaduw toe:

Groepeer de lagen van het bord en noem de groep bord.

Maak nu boven alle groepen en lagen die je hebt een volle kleur aanpassingslaag aan en kies voor kleur #28efdf. Zet de laagmodus op zwak licht en de dekking op 5%. Voeg nog een volle kleur aanpassingslaag toe en neem daarvoor kleur #f3a800. Zet de laagmodus op zwak licht en zet de dekking op 7%. Tot slot open je het papier texture en sleep of kopieer je het in je document boven alle andere groepen en lagen zet de laagmodus van het papier texture op vermenigvuldigen en voeg een laagmasker toe aan de laag. Neem dan je rechthoekige selectiekader en selecteer een rechthoek die net iets kleiner is als je canvas. Ga naar menu SELECTEREN-BEWERKEN en neem de doezelaar. Stel de doezelaar in op 50 px en vul dan in het laagmasker de selectie met zwart.

Dat maakt het plaatje weer helemaal af!

Aanverwante berichten

Jumbojet

2 Reacties +REACTIE GEVEN

  • hey Jumbojet,

    bedankt voor deze mooie country style bureaublad. Deze ga ik zeker maken. Hopelijk volgen er nog voorbeelden. Duizendmaal bedankt. Nog veel succes met je site.
    Groetjes
    Nadine

Reageer

Archiief

Categorie