Apr
11
2013

Artistiek stilleven

Spelen met foto’s is een hobby van me en ik probeer steeds weer om nieuwe bewerkingen te maken. Deze keer heb ik van een foto van een paar tulpen in een emmertje een artistiek stilleven gemaakt. In deze tutorial werk je met het mixer penseel, laagmodi, aanpassingslagen, laagmasker, uitknipmasker en menu afbeelding-aanpassingen. Kortom weer een afwisselende les waarin je volop inspiratie kunt opdoen om je eigen foto’s te veranderen in spetterende kunstwerken. Je kunt deze les alleen maken als je Photoshop CS5 of hoger tot je beschikking hebt. Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb:

Artistieke tulpen

Ik heb de volgende spullen gebruikt voor het maken van de les:

-Tulpen in een emmertje
-Grunge paper texture
-Paper texture

Open de foto van de tulpen in Photoshop. Dubbelklik op de laag van de tulpen zodat de laag ontgrendeld wordt. Voeg een nieuwe laag toe en schuif deze onder de laag van de foto van de tulpen. Vul de laag met kleur #bff812. Voeg een laagmasker toe aan de laag van de tulpen en haal in het laagmasker alles weg behalve de tulpen en de emmer waar ze in staan.

artistiek 1

Voeg een aanpassingslaag toe en kies voor een kleurtoon/verzadiging laag. Stel in zoals hieronder in het voorbeeld aangegeven. Natuurlijk kun je hiermee van hartelust experimenteren  😉 Klik met rechts op de laag en kies voor uitknipmasker maken zodat alleen de tulpen beïnvloed worden door de laag en niet de gele achtergrond.

artistiek 2

Voeg nog een aanpassingslaag toe maar kies deze keer voor volle kleur. Neem als kleur #7cf7de haal in het laagmasker het blauw weg boven alles behalve het emmertje door die gedeelten met zwart te bestrijken. Zet de laagmodus op zwak licht.

artistiek 3

Dupliceer de laag van de tulpen en sleep de laag boven de andere lagen. Ga  naar menu AFBEELDING-AANPASSINGEN-DREMPEL en stel in zoals hieronder te zien is. Ook met deze instellingen kun je natuurlijk van alles uitproberen.

artistiek 4

Selecteer de zwarte pixels van de laag van de drempel en zet dan de laag even uit. Maak een nieuwe laag aan onder de drempel laag en boven de kleurenvulling aanpassingslaag. Maak een uitknipmasker van de laag en vul de selectie met kleur #9efc17.

artistiek 5

Voeg dan een nieuwe aanpassingslaag toe en kies weer voor volle kleur, kleur #ffffff. Maak een uitknipmasker van de laag en zet de laagmodus van de laag op zwak licht. Schuif de drempel laag boven alle lagen en zet de laagmodus van de laag op zwak licht.

artistiek 6

Klik op het menu van je penseel in de gereedschapsbalk en neem het mixer penseel. Neem de afgeronde waaier en stel hem in op een grootte van 25 px. Stel dan het penseel in zoals te zien is in de afbeelding hieronder in het venster penseel. Neem als voorgrondkleur #86048b.

artistiek 7

Bestrijk dan in een nieuwe laag met het penseel de tulpen en de emmer. Leef je lekker uit en doe het op je eigen manier. Hieronder zie je hoe het er bij mij nu uitziet:

artistiek 8

Open het grunge paper textuur en sleep of kopieer het textuur in je document boven alle andere lagen. Maak het passend op je canvas met je transformatie schalen gereedschap. Zet daarna de laagmodus van het textuur op verschil.

artistiek 9

Open dan het paper textuur en sleep of kopieer het in je document boven het grunge paper textuur. Schaal het mooi passend op je canvas en zet de laagmodus van de laag op bedekken. Dat maakt je artistieke stilleven helemaal af!

Artistieke tulpen

Aanverwante berichten

Jumbojet

1 Reactie +REACTIE GEVEN

Reageer

Archief

Categorie