28 Jan, 2015 - Haken    7 reacties

Amigurumi Olaf uit Frozen

De film Frozen heeft me al heel wat knutselplezier opgeleverd. Deze superschattige Olaf kwam ik tegen op de site van Om Dog Woof  Het is een gratis  Engelstalig patroon dat je  daar kunt downloaden.

olaf

 

Ik heb hiervoor breiwol Saskia van de WIBRA gebruikt. Ik had nog een bolletje wit en wat resten in zwart en donkerbruin.
Het enige wat ik niet in huis had was  het zwarte vilt voor het mondje. Dat moest ik nog even kopen.

De neus heb ik wel een paar keertjes opnieuw moeten maken voordat hij de gewenste vorm had. Dit is het enige onderdeel wat niet beschreven staat in het patroon dus dat is gewoon ff uitproberen. Hiervoor heb ik een dunner garen gebruikt waarvan ik nog een restje had liggen.

Ik schat in dat Olaf snel gaat verhuizen 😉

7 reacties

 • Hallo,

  Wat een leuke en mooie Olaf!
  Hoe cm hoog is deze geworden?
  Ik ga ook garen bij de Wibra kopen.
  Zit er versteviging in de armen?
  Ijzerdraad of ?

  Groetjes: Anneke.

  • Hoi, hij is ongeveer 20 cm hoog en ik heb geen versteviging gebruikt voor de armpjes

 • Hi, kun je omschrijven hoe je de neus hebt gemaakt. Ik ben bezig met het patroon maar kom niet uit de neus.. 🙁

  • Hoi, de neus heb ik gewoon maar wat uit de losse pols gedaan totdat ik vond dat ie er goed uit zag. Helaas niet opgeschreven.

 • Hoi, is Olaf gehaakt of gebreid ?

 • Ik ben deze ook aan het maken. Ik ben met het hoofd bezig. Ik kom hier niet uit. Totaan toer 14 klopt het en heb ik 46 steken. Als ik toer 15 doe hou ik telkens 6 steken over. Ben al sinds gisteren bezig met uithalen en weer opnieuw. Kom hier gewoon niet uit. Ik vermoed dat ik iets niet goed doe bij de halve stokjes en de stokjes, maar ik weer niet wat…

Als je wat wilt zeggen dan kan dat hieronder!